Egri Borospincék (blog)

Bemutatkozás

A Grassi Család szőlész-borász gazdaságát még 1996-ban hozta létre az észak-olaszországi Treviso környékéről Magyarországra származott apa és fiú, Giovanni és Uria Grassi. Munkájukban immár öt generáció hagyományaira és tapasztalatára építhetnek.

A korábban Rai Viniként ismert borászat visszanyúlva a gyökerekhez, megőrizve a hagyományokat 2015-től új arculattal Grassi Családi pincészetként folytatja működését.

grassi1


A társaság a vörös borairól méltán híres Eger környéki dombokon, mintegy 100 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik. Borászatuk az élenjáró technológia és a hagyományok kiváló ötvözete. A korszerű üzem mellett, a mészkő tufába vájt két hosszú pincében, ászok és barrique tölgyfa hordókban érik, nemesedik a bor.
Olasz eljárás és technológia segítségével a gazdák maguk követik a feldolgozás minden egyes lépését és maguk művelik szőlőiket.
A borok és környezete védelme érdekében törekszenek a bio termékek felhasználására.

Leave a reply

Weboldal Adminisztrátor:

+++ tietzeit +++
creativity&intuition
+36 70 414 5004
tietzekaroly@gmail.com