Egri Borospincék (blog)
Bemutatkozás
A Grassi Család szőlész-borász gazdaságát még 1996-ban hozta létre az észak-olaszországi Treviso környékéről Magyarországra származott apa és fiú, Giovanni és Uria Grassi. Munkájukban immár öt generáció hagyományaira és tapasztalatára építhetnek.
A korábban Rai Viniként ismert borászat visszanyúlva a gyökerekhez, megőrizve a hagyományokat 2015-től új arculattal Grassi Családi pincészetként folytatja működését.
A társaság a vörös borairól méltán híres Eger környéki dombokon, mintegy 100 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik. Borászatuk az élenjáró technológia és a hagyományok kiváló ötvözete. A korszerű üzem mellett, a mészkő tufába vájt két hosszú pincében, ászok és barrique tölgyfa hordókban érik, nemesedik a bor.
Olasz eljárás és technológia segítségével a gazdák maguk követik a feldolgozás minden egyes lépését és maguk művelik szőlőiket.
A borok és környezete védelme érdekében törekszenek a bio termékek felhasználására.