You're viewing

Blog Archives

Adj vért, és mi bikavért adunk!

Csatlakozz a “kőporos bikáihoz” és véradásod egy palack bikavérrel köszönjük meg!

Időpont: 2018.10.20
09:00 – 13:00 között

Helyszín: Gróf Buttler Borászat és Rendezvényközpont

KI ADHAT VÉRT?

Véradó lehet mindenki, aki:

  • egészségesnek érzi magát
  • az adatfelvételhez lakcímkártya, a személyi igazolványod és a TAJ-szám (ez lehet a TAJ kártya, a TAJ számot tartalmazó irat, lelet, illetve a véradó általi bemondás is.) feltétlenül szükséges
  • rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal (személyi vagy más fényképes igazolvány, lakcímkártya, TAJ szám (első regisztrációkor eredeti vagy fénymásolt TAJ kártya szükséges!), külföldi állampolgár esetén magyarországi lakcímet igazoló papír
  • elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves
  • testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot
  • a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek

A véradást egy orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgálóorvos dönti el, hogy végül adhat-e vért a jelentkező.
További információkért kattints a GYIK-re.

Forrás: https://www.veradas.hu/a-veradasrol/ki-adhat-vert

Kőporos Borbazár!

2019. Június 1. 14:00-tól

A Kőporos Bornegyed  legnagyobb ünnepe ez, amely nem a bulikutúráról, hanem a nemes borkultúráról szól. Ünnep, lovagias viadal, valódi borbarátságok, és egy titokzatos egri bornegyed legjobbjai várnak!

Ugye ti is itt lesztek? Akkor koccintsunk!

Feltárul a nyolcpecsétes kőporosi titok!

Ezt a helyet kötelező felfedezni!

De csakis igazi „winelovereknek” való, mert itt kommersz bizony nem kapható. Eger egyik legősibb pincesora, olyan titokzatos borászokkal, akik nemcsak Egerben, nemcsak Magyarországon, de a világon is felsőfokon megállják a helyüket. Hogy-hogy nem hallottál még róluk? Lehet azért, mert a boraikat elkapkodják a Michellin meg mindenféle csillagos éttermek? Lehet azért, mert a legnagyobb borszakértők legtitkosabb pincéiben dugdossák azokat? Vagy mert egyszerűen csak egy kicsit nem figyeltünk oda, és máris kinőtt egy új szupercsapat Egerben?

Gyere, és fejtsd meg a titkot!

 

Szárnyal az egri bikavér!

Általában szkeptikusan állnak a bortermelők, a borászok az adott időjárási és betegségek okozta gondok miatt a nedű minőségéhez, de az egri Grassi Pincészetben azt mondják, hogy remek év volt az idei.

Uria Grassi, egy családi pincészet tulajdonosa már jó pár éve Egerben kápráztatja el boraival a különlegességeket kereső vendégeket, az olasz hagyományokat vegyítve a hazai és egri borászkodás szabályaival.

– A klimatikus változások és a rendelkezésre álló szőlőfajták kínálatának szegénysége miatt kellett újragondolnunk és kicserélnünk az ültetvényünket három évvel ezelőtt, több olyan fajtát is telEG_grassi2epítettünk, ami hiányzott az eddigi repertoárból. Az elmúlt egy-két év nekünk tanulóidő volt, de szép termést hozott idén az ültetvény – emeli ki Uria Grassi.

Az Eger és Ostoros között található pincészet tulajdonosa szerint nekik valamivel könnyebb a dolguk szüret idején, hiszen rendelkeznek az erre a célra kifejlesztett kombájnnal, így az időjárás viszontagságaihoz is kevésbé kell igazodni a betakarításkor.

– A rozénk gyakorlatilag kész van, ezen a héten mutatjuk be itt a pincészetben. A fehérek közül kiemelkedőnek ígérkezik a muskotály és sauvignon blanc is.

Continue reading…

Egri Borospincék (blog)

Bemutatkozás

A Grassi Család szőlész-borász gazdaságát még 1996-ban hozta létre az észak-olaszországi Treviso környékéről Magyarországra származott apa és fiú, Giovanni és Uria Grassi. Munkájukban immár öt generáció hagyományaira és tapasztalatára építhetnek.

A korábban Rai Viniként ismert borászat visszanyúlva a gyökerekhez, megőrizve a hagyományokat 2015-től új arculattal Grassi Családi pincészetként folytatja működését.

grassi1


A társaság a vörös borairól méltán híres Eger környéki dombokon, mintegy 100 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik. Borászatuk az élenjáró technológia és a hagyományok kiváló ötvözete. A korszerű üzem mellett, a mészkő tufába vájt két hosszú pincében, ászok és barrique tölgyfa hordókban érik, nemesedik a bor.
Olasz eljárás és technológia segítségével a gazdák maguk követik a feldolgozás minden egyes lépését és maguk művelik szőlőiket.
A borok és környezete védelme érdekében törekszenek a bio termékek felhasználására.
Continue reading…

Weboldal Adminisztrátor:

+++ tietzeit +++
creativity&intuition
+36 70 414 5004
tietzekaroly@gmail.com